Aplicarea

Extracția cuptoarelor și cupolelor de topire

Extracția cuptoarelor și cupolelor de topire

Extracția gazelor arse din cuptoarele de topire este unul dintre cele mai importante sisteme de extracție din turnătorii, topitori și fabrici de fier. În timpul topirii metalelor, intră o cantitate mare de gaze arse, care trebuie extrase cu un sistem de extracție și filtrare stabil de performanță. Extracția gazelor arse din cuptoarele de topire este împărțită în aplicații calde și reci în funcție de temperatura gazelor arse extrase. Gazele de ardere fierbinți sunt produse în cuptoarele de topire a gazelor, cuptoarele cupola și cuptoarele rotative. Temperatura la ieșirea cuptorului este în jur de 350 până la 500 °C.

Pentru extracția și filtrarea gazelor arse, este necesar să se utilizeze fie unități de filtrare de construcție specială, echipate cu un mediu filtrant ceramic cu o rezistență la căldură de până la 900 ° C, fie răcirea acestor gaze arse înainte de filtrare cu un filtru textil. Racitoarele industriale sau recuperatoarele de tuburi sunt utilizate pentru răcirea gazelor de ardere, care asigură răcirea gazelor de ardere extrase la o temperatură adecvată pentru filtrarea cu ajutorul unui filtru textil. Gazele de ardere reci sunt extrase din cuptoarele cu inducție electrică. În cuptoarele cu inducție electrică, gazele de ardere nu sunt produse prin arderea gazului sau a altui combustibil, dar materialul topit este încălzit treptat datorită inducției electrice. Extragem gazele de ardere cu ajutorul unui capac integrat al cuptorului sau a unui capac suplimentar articulat. Gazele de ardere extrase au o temperatură de aproximativ 60 până la 80 °C.
Extracția cuptoarelor și cupolelor de topire

Extracția convențională a cuptoarelor de topire a gazelor


Extracția cuptoarelor cu gaz se aplică cel mai adesea în topirea aluminiului. Cuptoarele moderne sunt echipate cu regeneratoare de gaze arse sau schimbătoare de recuperare. Acești schimbători reduc temperatura gazelor arse și transferă energia îndepărtată în aerul ars. În ciuda regeneratoarelor de gaze arse, temperatura gazelor arse este de aproximativ 350 °C. Proiectăm sistemul de filtrare echipat cu propriul nostru sistem de răcire a gazelor arse folosind un schimbător tubular de gaze arse. Înainte ca gazele de ardere răcite să intre în unitatea de filtrare, adăugăm un sorbent la gazele de ardere pentru a reduce conținutul de HF și HCl. Proiectăm unitatea de filtrare cu elemente de filtrare textile cu o rezistență la temperatură de până la 200 °C. Filtrele sunt echipate cu regenerare automată a mediului filtrant prin intermediul aerului comprimat. Filtrul este împărțit în camere individuale pentru posibilitatea regenerării off-line. Întregul sistem de evacuare trebuie izolat termic, astfel încât să existe condens de gaze de ardere umede.

Extracția cuptoarelor și cupolelor de topire

Generarea de energie electrică în timpul extragerii gazelor arse la cald


Sistemele moderne de evacuare folosesc temperatura gazelor arse pentru a produce electricitate. Această metodă de extracție a gazelor arse diferă de altele prin rentabilitatea costurilor investiționale. Se aplică cuptoarelor continue, cum ar fi cuptoarele rotative de ciment sau instalațiile de turnare continuă. Sistemul de extracție funcționează astfel încât gazele arse să nu fie răcite înainte de filtrare, ci să fie filtrate la o temperatură ridicată. Pentru filtrarea gazelor de ardere fierbinți, se utilizează filtre de gaze de ardere cu un mediu filtrant ceramic, care pot rezista la efectele temperaturilor ridicate de până la 900 °C. Gazele de eșapament de la filtrele ceramice sunt conduse la schimbătorul unității de cogenerare. Filtrarea are loc în fața unității de cogenerare pentru a preveni înfundarea schimbătorului de unități de cogenerare. Gazele arse din spatele unității de cogenerare ating o temperatură de aproximativ 120 °C, astfel încât să nu existe condens de gaze arse în întreaga conductă până la capul coșului de fum. Întregul sistem necesită continuitatea parametrilor procesului, cum ar fi cantitatea și temperatura gazelor arse.

Contactează-ne

Hai să lucrăm împreuna


Dacă intenționați să achiziționați un cuptor de topire sau să reconstruiți sistemul de filtrare existent al topitoriei, vă oferim cooperare în procesarea documentației proiectului, producția și instalarea sistemului de filtrare și furnizarea unui sistem de control cuprinzător. Vom fi fericiți dacă ne contactați.