Aplicarea

Extracția de ceață de ulei și aerosoli

Extracția de ceață de ulei și aerosoli

Extracția de ceață de ulei este o aplicație caracteristică prelucrării CNC utilizând o emulsie de răcire. La prelucrarea cu scule de mare viteză, se eliberează o cantitate mare de energie termică și din acest motiv se folosește o emulsie de răcire pentru a răci atât scula, cât și piesa de prelucrat. În mașina CNC, emulsia de răcire este pulverizată sub forma unui aerosol format din micro-picături ale emulsiei de răcire. În același timp, emulsia se evaporă datorită temperaturilor ridicate de prelucrare. Evaporarea emulsiei produce vapori de ulei. În absența extracției mașinii CNC, emulsiile și vaporii de ulei sunt răspândiți în sala de producție prin scurgeri în capacul mașinii.

Extracția de ceață de ulei poate fi realizată local, unde fiecare mașină CNC este echipată cu propriul separator de ceață de ulei. Separatoarele centrale de aerosoli sunt utilizate pentru extragerea centrală a ceții de ulei dintr-un grup de mașini, echipate cu un ventilator de evacuare cu posibilitatea de a controla puterea de extracție. Pentru mașinile individuale de evacuare, instalăm amortizoare controlate automat, care sunt controlate în funcție de mașina CNC utilizată. Conducta de aspirație a sistemului de extracție a ceații de ulei trebuie să fie strânsă, astfel încât condensul de ulei să nu curgă prin racordurile conductelor.
Extracția de ceață de ulei și aerosoli

Separarea nebuloasă mecanică


Dispozitivele sunt concepute pentru a separa nebulozele de emulsie formate în timpul prelucrării. Principiul separării picăturilor de ulei de aer este mecanic. Dispozitivul nu are nevoie de filtre de unică folosință.
Aerosolii sunt separați folosind o cârpă din oțel inoxidabil și o lamelă separatoare. Dispozitivul este furnizat ca o unitate compactă cu un ventilator conceput pentru conectarea imediată. Furnizăm filtrele cu un tablou electric integrat pentru posibilitatea de a controla viteza ventilatorului. Furnizăm dispozitivul cu aspirație atât din stânga, cât și din dreapta. Fundul este conceput ca un rezervor de ulei etanș cu o duză pentru conectarea furtunului separat de evacuare a emulsiei. Toate cartușele de filtrare pot fi curățate și nu este necesar să folosiți cartușe de unică folosință. Separatoarele mecanice de nebuloase pot fi utilizate în centrele de prelucrare CNC ca extracție locală, în polizoare răcite cu emulsie și în ansambluri cu mai multe mașini ca extracție centrală.

Extracția de ceață de ulei și aerosoli

Separatoare electrostatice de ceață de ulei


Dispozitivele sunt concepute pentru a separa nebuloasele de ulei generate în timpul prelucrării. Principiul separării picăturilor de ulei de aer este mecanic și electrostatic. Aerosolii sunt separați folosind o cârpă din oțel inoxidabil, o lamelă separatoare și un precipitator electrostatic. Dispozitivul este furnizat ca o unitate compactă cu un ventilator conceput pentru conectarea imediată. Motorul este controlat electronic cu control continuu al vitezei pentru o putere de aspirație de până la 1400 m³ / h. Toate filtrele, inclusiv blocul electrostatic, pot fi curățate și nu este necesar să se utilizeze filtre de unică folosință. Separatoarele electrostatice de ceață de ulei pot fi utilizate pe toate mașinile-unelte unde se utilizează răcirea cu ulei a piesei de prelucrat. Pentru centrele de prelucrare CNC ca extracție locală, pentru polizoarele răcite cu ulei, pentru un set de mai multe mașini-unelte ca extracție centrală.

Contactează-ne

Hai să lucrăm împreuna


Dacă intenționați să implementați un sistem de extracție a ceații de ulei sau vapori de aerosoli, vă oferim cooperare în proiectarea sistemului, elaborarea documentației proiectului, producerea și implementarea tuturor componentelor, inclusiv conexiunea electrică și controlul sistemului. Vom fi fericiți dacă ne contactați.