Aplicarea

Extracție în timpul măcinării și lustruirii

Extracție în timpul măcinării și lustruirii

Extracția prafului abraziv este una dintre cele mai frecvente aplicații ale sistemelor de extracție și filtrare a aerului. Măcinarea produsului face parte din majoritatea instalațiilor de producție, nu numai în ingineria mecanică. În ingineria mecanică și auto, cel mai adesea aplicăm extracția morilor de măcinat pentru produse metalice, atunci când sudurile sunt măcinate înainte de vopsire. Măcinarea nu trebuie să fie doar un proces uscat, în care extragem particule uscate de praf, dar măcinarea cu emulsie de răcire este adesea utilizată în prelucrarea CNC.

La producerea elementelor de construcție, suprafețele portante ale cărămizilor și multe alte aplicații sunt măcinate. Este tipic pentru toate procesele de măcinare uscată ca materialul măcinat să se răspândească în mare parte în spațiul de lucru al atelierului de măcinare. Un sistem eficient de extracție asigură îndepărtarea particulelor de praf în unitatea de filtrare și protecția sănătății lucrătorilor.
Extracție în timpul măcinării și lustruirii

Extragerea morilor de măcinat


Când proiectăm un sistem de extracție a mașinii de măcinat, încercăm întotdeauna să înțelegem gama clientului și aspectul dimensional al morii de măcinare. Locurile de muncă individuale ale atelierului de rectificat diferă de obicei în funcție de dimensiunea spațiului de lucru și este necesar să se determine cantitățile corecte de aer evacuat pentru fiecare loc de muncă. Soluția ideală pentru spații de măcinare mai mici este utilizarea meselor de măcinat cu aspirație, care asigură extragerea prafului în jos în blatul mesei și, în același timp, în placa din spate a mesei, departe de polizor. Mesele individuale de măcinare sunt apoi conectate la un sistem central de aspirație și conectate la o unitate de filtrare. Spațiile de măcinare mai mari sau cabine de măcinat sunt ideale pentru a se rezolva prin aspirație de la podea cu un aport de aer filtrat în partea superioară a cabinei. Particulele de praf nu numai că cad spontan pe podea prin gravitație, dar prin aspirația din podea există o curățare foarte rapidă și eficientă a aerului din spațiul de măcinare. Dacă nu este posibilă instalarea conductelor de evacuare în podea, este posibilă instalarea hotei de extracție pe pereții perimetrali ai spațiului de măcinare. Folosim unități de filtrare, fie cartuș, fie textile, echipate întotdeauna cu regenerare automată a mediului filtrant folosind aer comprimat. Alegem între cartuș și filtru textil în funcție de utilizarea mașinii de rectificat și de opțiunile de spațiu. Filtrele cu cartuș sunt mai puțin costisitoare, dar este necesară înlocuirea mai frecventă a mediului filtrant într-o perioadă de aproximativ o dată la 5.000 de ore de funcționare. Filtrele textile sunt mai scumpe de investit, dar au costuri de operare mai mici datorită duratei mai mari de timp a buzunarelor filtrelor.

Extracție în timpul măcinării și lustruirii

Extragerea lustruitorilor


Conectăm extracția de lustruit sau discuri de lustruit la accesoriul de extracție. Mașinile de lustruit sunt de obicei echipate cu capacele lor de aspirație cu un diametru de conexiune definit. De multe ori ni se întâmplă ca capacele de extracție pentru lustruit să fie proiectate și subdimensionate în mod necorespunzător pentru performanța de extracție. Din acest motiv, proiectăm propriile noastre hote de evacuare. Praful extras din lustruirea metalelor conține reziduuri de pastă de lustruit și bucăți de fibre textile ale roților de lustruire. De regulă, acest praf este caracterizat ca exploziv. Rezolvăm extracția plantelor de lustruit în proiectarea pentru extracția prafului exploziv. Tubulatura trebuie să fie netedă în interior, fără vârfuri ascuțite ale niturilor sau șuruburi autofiletante, astfel încât fibrele discurilor de lustruire să nu fie prinse în interiorul tubulaturii. Unitatea de filtrare trebuie să fie echipată cu elemente de protecție împotriva exploziei. Aerul filtrat poate fi returnat în spațiul holului folosind etapa de filtrare secundară.

Contactează-ne

Hai să lucrăm împreuna


Dacă intenționați să implementați o cabină de măcinare, lustruire, măcinare sau loc de muncă de măcinare locală, vă oferim cooperare în procesarea documentației proiectului, producția tehnologiei de extracție și activitățile de instalare. Vom fi fericiți dacă ne contactați.