Aplicarea

Extracție la tăierea aluminiului

Extracție la tăierea aluminiului

La tăierea aluminiului cu lame de ferăstrău, se produce o cantitate mare de rumeguș de aluminiu. Cu mașinile automate de tăiat de înaltă performanță, volumul rumegușului de aluminiu este atât de mare încât nu este posibil să îndepărtați manual rumegușul din mașină datorită producției eficiente, iar îndepărtarea lor este rezolvată prin intermediul sistemelor de extracție. Sistemul de extracție asigură un tiraj constant în conducta de extracție, astfel încât rumegușul de aluminiu să nu se așeze în interiorul mașinii și în conducta de extracție. Sistemul de filtrare este echipat cu o cameră mare de separare, care îndeplinește funcția de stocare intermediară a rumegușului extras.

Sistemul de aspirație este proiectat pentru a fi rezistent la efectele emulsiei de răcire aspirate. Vă recomandăm ca ieșirea aerului filtrat să fie condusă în afara zonei halelor de producție, dar atunci când utilizați etapa de filtrare secundară, este posibil să readuceți aerul filtrat înapoi în zona holului. Conducta de aspirație trebuie să fie netedă, conectată prin flanșe, astfel încât rumegușul să nu fie prins de vârfurile ascuțite ale niturilor sau șuruburilor autofiletante.
Extracție la tăierea aluminiului

Rumeguș de aluminiu și caracteristicile acestora


Deși materialul din aluminiu, precum și praful sunt extrem de explozive, atunci când tăiați materialul din aluminiu, cantitatea de praf de aluminiu eliberat este doar o cantitate mică, iar restul volumului de deșeuri aspirate constă din așchii mari de aluminiu. Din acest motiv, nu este necesar să se rezolve sistemul de extracție în versiunea pentru extragerea prafului exploziv. Amestecul de rumeguș prins nu formează un amestec exploziv cu aerul. Rumegușul de aluminiu tinde să se aglomereze și să formeze arcuri atunci când este atins. Deșeurile separate sunt foarte voluminoase și cu greutate specifică redusă. Pentru a compacta rumegușul, este posibil să instalați o presă de brichetat sub unitatea de filtrare, care comprimă rumegușul voluminos în brichete de aluminiu compactate.

Extracție la tăierea aluminiului

Unitate de filtrare pentru extragerea profilelor de aluminiu tăiate


Unitatea de filtrare este echipată cu o cameră mare de pre-separare cu un volum de 0,7 până la 1,5 m3, în funcție de puterea de aspirație și de asumarea cantității de rumeguș extras. Dispozitivul de filtrare este echipat cu două etape de filtrare. Prima etapă de filtrare Materialele de filtrare sunt furtunuri de filtru textile netede sau multicapuri de filtrare. A doua etapă de filtrare constă dintr-un hepafilter care servește la captarea particulelor de ulei din emulsia de răcire aspirată. Prima etapă de filtrare este echipată cu regenerare prin intermediul unui motor vibrator. Unitatea de filtrare este echipată cu un ventilator de evacuare integrat. Puterea ventilatorului este controlată în modul pornire și oprire. Comanda unității de aspirație este conectată electric la mașina de divizare.

Contactează-ne

Hai să lucrăm împreuna


Dacă aveți de-a face cu achiziționarea unei mașini automate pentru tăierea profilelor din aluminiu, vom fi bucuroși să vă oferim experiența noastră în implementarea extracției rumegușului din aluminiu, documentația proiectului sau implementarea unui sistem de extracție utilizând propriile noastre unități de filtrare. Vom fi fericiți dacă ne contactați.