Aplicarea

Extragerea fumului în timpul sudării

Extragerea fumului în timpul sudării

Extracția procesului de sudare este foarte importantă pentru a asigura un mediu de lucru curat în sala de lucru. Unitățile de filtrare fabricate de noi sunt potrivite pentru extragerea fumului, a prafului, a fumului și a aerosolilor generați în timpul sudării metalelor. Fumul de sudură constă dintr-un set de substanțe periculoase, cum ar fi oxizii metalici și aliajele acestora, care sunt foarte periculoase pentru corpul uman datorită dimensiunii lor de PM 2,5. Aceste particule de fum de sudură pot fi cancerigene și pot provoca complicații permanente pentru sănătate.

Nu există o soluție uniformă pentru extragerea stațiilor de sudură. Este întotdeauna necesar să se respecte programul de producție al clientului, dimensiunea sudurilor, procedurile de sudare. Între timp, este necesar să se asigure o extracție suficientă a fumului de sudură, astfel încât lucrătorii să intre în contact doar cu acesta. Tipul de filtru utilizat și producătorul acestuia nu sunt atât de importante pentru funcționarea corectă a extracției în atelierele de sudură. Cel mai important factor pentru extracția atelierului de sudură este determinarea corectă a cantității de aer extras și proiectarea corectă a dispozitivelor de extracție. Când vine vorba de extragerea magazinelor de sudură, este în mod clar adevărat că cu cât extragem sursele mai aproape, cu atât mai bine și mai eficient vom prinde fumul. Cu toate acestea, această regulă generală privind distanța dispozitivului de aspirație poate fi aplicată doar unui grup mic de stații de sudură locale. Soluțiile rămase sunt mai dificile.
Extragerea fumului în timpul sudării

Probleme de extracție a locurilor de muncă mari de sudură


Locurile de muncă mari pentru sudare, unde sunt produse suduri mai mari, încercările de a asigura extracția ideală sunt destul de inutile. Brațele de aspirație cu brațele extensibile pot fi aplicate aici, astfel încât întregul spațiu de lucru să fie acoperit, dar brațele de aspirație au o zonă foarte limitată de aspirație eficientă și trebuie poziționate foarte precis. Poziționarea brațelor de aspirație este cel mai mare obstacol în calea aspirației corespunzătoare. Sudorii percep adesea brațele de aspirație ca un obstacol în propria lor muncă și refuză utilizarea acestor brațe.

Extragerea fumului în timpul sudării

Soluție de extracție pentru locuri de muncă de sudură locale


În locurile de muncă locale, unde sunt sudate suduri mai mici, este posibil să se instaleze hote de evacuare care captează aproape tot fumul de sudură. Este un loc de muncă de reparație după sudarea robotizată sau un loc de muncă local mic de sudură până la o dimensiune de sudare de maximum 2 metri. La masă de extracție este instalată o capotă de extracție cu capcană de fum de sudură inferioară și superioară. Efectul de aspirație asigură faptul că fumul care se ridică este deviat departe de muncitor. Sudorul este complet protejat de un tiraj suficient al sistemului de aspirație și nu trebuie să aibă propriul aport de aer filtrat la masca de sudură.

Extragerea fumului în timpul sudării

Soluție de aspirație pentru roboți de sudură


Astăzi, locurile de muncă robotizate sunt foarte răspândite, în special în industria auto. Extracția roboților de sudură, care se află în celule închise, este rezolvată printr-o capotă de extracție situată sub tavanul celulei în spațiul de deasupra părții sudate. La extragerea roboților de sudură, punem un mare accent pe asigurarea împotriva pătrunderii scânteilor în dispozitivul de filtrare și reducerea riscului de ardere în filtru prin instalarea unei stații de dozare a sorbentului.

Extragerea fumului în timpul sudării

Soluție de aspirație pentru roboții de scor


Gruparea roboților de punctare care formează locuri de muncă mari cu puncte individuale de sudare prin puncte. Fumează practic peste tot și cu intensități foarte mici. Opinia noastră după multe implementări este că NU ESTE POSIBIL să extragem puncte într-un sistem de înaltă calitate cu sistemul de extracție local.

Fumul generat de sudarea prin puncte este răspândit în mod constant în spațiu prin mișcarea produselor prin intermediul unui manipulator. Cu cleștele de marcare, care sunt echipate cu jiguri de aspirație locale, este clar că eficiența de aspirație atinge maximum 10%. O altă problemă semnificativă este poziția roboților care așteaptă eliberarea buncărului de produse. În acest caz, robotul cu produsul pentru fumat se oprește în poziția superioară și așteaptă eliberarea buncărului. În această poziție, produsul fumează și fumul se răspândește în spațiu. Soluția noastră este să închidem întregul grup de roboți de scor într-un singur spațiu tehnologic folosind o prelată clară. Prelatele formează pereții spațiului de evacuare, tavanul holului este tavanul spațiului închis. Prelata formează un spațiu închis deasupra locurilor de muncă robotizate, din care extragem aer poluat. Sistemul de extracție funcționează prin extragerea aerului din spațiul roboților de notare și, după filtrare, returnând aerul înapoi în spațiul holului. Acest lucru previne răspândirea fumului din puncte către zona în care operatorii sunt deja prezenți.

Contactează-ne

Hai să lucrăm împreuna


Vă oferim experiența noastră și abilitățile de implementare pe baza propriului portofoliu de produse. Vom fi fericiți dacă ne contactați.