Aplicarea

Extragerea prafului de aluminiu

Extragerea prafului de aluminiu

Praful de aluminiu generat în timpul măcinării sau lustruirii profilelor de aluminiu împreună cu aerul formează un amestec extrem de exploziv. Praful de aluminiu este periculos nu numai în aer, ci și depunerile acestui praf în spațiul mașinii de producție sau a mașinii de rectificat pot fi extrem de periculoase.

Extracția prafului de aluminiu are reguli fixe în sistemele de extracție. Regulile sunt stabilite de directivele europene ATEX. Aceste directive sunt legislație privind proiectarea, vânzarea și funcționarea echipamentelor și a sistemelor de protecție destinate utilizării în atmosfere potențial explozive. La extragerea prafului de aluminiu exploziv, este necesar să se respecte viteza minimă prescrisă în conducta de extracție, astfel încât să se evite formarea depunerilor în conducta de aspirație. Sistemul de filtrare trebuie să fie echipat cu elemente de siguranță pentru a elibera explozia. Linia de aspirație trebuie să fie prevăzută cu protecție împotriva propagării undei de presiune către sursele de aspirație. Întregul ansamblu trebuie să fie rezistent la presiune, astfel încât o posibilă explozie în unitatea de filtrare să nu deterioreze piesele individuale și, astfel, să nu rănească persoanele din jurul unității de filtrare.
Extragerea prafului de aluminiu

Reglarea puterii la extragerea prafului de aluminiu


Proiectăm și fabricăm dimensiunea unităților de filtrare în funcție de necesitatea puterii de aspirație pentru mașinile date. Încercăm întotdeauna să înțelegem concurența mașinilor individuale dacă mai multe sunt conectate la sistemul de extracție. Datorită vitezei minime stabilite de directiva ATEX, puterea de aspirație nu poate fi reglată în funcție de numărul de mașini utilizate în mod activ care utilizează o țeavă centrală de aspirație. Acest lucru ar reduce viteza în galeria de admisie și ar face sistemul nesatisfăcător. În cazul rezolvării concurenței locurilor de muncă epuizate, este necesar să se aleagă un sistem de rute de conducte separate între locurile de muncă individuale și unitatea de filtrare pentru a atinge viteza necesară.

Extragerea prafului de aluminiu

Unitățile noastre de extracție a prafului de aluminiu


Unitățile noastre de filtrare pentru extragerea prafului de aluminiu sunt echipate cu furtunuri de filtrare plate din material antistatic. Rezistența la presiune a carcasei unității de filtrare este verificată la 40 kPa. Unitățile de filtrare pentru extragerea prafului de aluminiu sunt echipate cu membrane de relief rupte cu o presiune de eliberare de 10 kPa. La instalarea unităților de filtrare care filtrează praful exploziv în sala de lucru, membranele de rupere sunt completate de coșuri de stingere a flăcării. Unitățile de filtrare sunt echipate cu regenerarea automată a mediului filtrant prin intermediul aerului comprimat, controlat în funcție de pierderea de presiune a filtrului. Proiectăm aruncarea și colectarea deșeurilor în funcție de cerințele clientului și de cantitatea preconizată de praf separat.

Contactează-ne

Hai să lucrăm împreuna


Dacă rezolvați un sistem de extragere a prafului de aluminiu sau a altor materiale explozive, vă oferim cooperare în proiectarea producției și implementarea tehnologiei de extracție. Implementările sunt alcătuite din produse proprii, pentru funcționalitatea și siguranța cărora purtăm întreaga responsabilitate. Vom fi fericiți dacă ne contactați.