Aplicarea

Extragerea prafului prin metalizarea produselor

Extragerea prafului prin metalizarea produselor

Metalizarea înseamnă aplicarea unui strat de metal topit pe suprafața unui produs metalizat. Cu alte cuvinte, este o pulverizare termică a produsului. Denumirea de cumpărături este folosită și pentru această tehnologie. Metalizarea este utilizată ca protecție de suprafață a produsului sau a componentelor sale, unde este necesară o rezistență chimică crescută a materialului de bază la coroziune. Metalizarea este utilizată nu numai pentru suprafețele metalice, ci și pentru produsele nemetalice precum lemnul, cauciucul, pielea și altele asemenea.

În timpul metalizării, materialul de metalizare - zinc sau aluminiu - este topit într-un pistol de metalizare și accelerat împotriva suprafeței prin intermediul aerului comprimat. Cu toate acestea, în timpul metalizării, nu tot materialul aderă la suprafața tratată, ci doar o parte din aceasta. În timpul metalizării, materialul rămas este împrăștiat în spațiul cutiei de metalizare și este necesar să-l extragem foarte intens și să filtrăm aerul. Aerul cu particule de metal formează un amestec exploziv și, prin urmare, sistemul de extracție și filtrare a aerului trebuie proiectat într-o versiune de extracție a prafului. Particulele metalice care intră în sistemul de aspirație sunt din nou în stare solidă. Particulele de praf de zinc sau praf de aluminiu sunt foarte lipicioase. Proiectăm echipamente de filtrare cu o zonă de filtrare mare, unde filtrarea are loc la viteze de filtrare foarte mici.
Extragerea prafului prin metalizarea produselor

Sistem de filtrare pentru metalizarea produselor


Extracția în procesul de metalizare este concepută pentru ventilația de intensitate ridicată a spațiului de metalizare. Motivul este necesitatea de a asigura extragerea prafului exploziv, astfel încât să nu existe o concentrație de praf în interiorul cutiei care să permită explozia. Proiectăm sistemul de aspirație și filtrare pentru metalizare cu o țeavă de aspirație cu pereți groși SKIII, echipată cu o clapetă de siguranță pentru a preveni răspândirea undei de presiune în spațiul de metalizare. Vă recomandăm să aplicați o unitate de filtrare textilă antistatică cu o carcasă rezistentă la presiune la un nivel de +40 kPa. Unitatea de filtrare este echipată cu membrane de relief, care în caz de explozie se rup și eliberează suprapresiunea într-un spațiu sigur. Furnizăm întotdeauna echipamentele de filtrare echipate cu regenerarea automată a mediului de filtrare prin intermediul aerului comprimat, astfel încât echipamentul de filtrare să poată funcționa continuu. Proiectăm, producem și furnizăm întotdeauna întregul sistem de extracție și filtrare a aerului în funcție de cerințele clientului, de mărimea locului de muncă pentru pantofi sau de cerințele producătorului cabinei de metalizare.

Contactează-ne

Hai să lucrăm împreuna


Dacă aveți de-a face cu achiziționarea unui loc de muncă de metalizare sau reconstrucția unui sistem de aspirație, vă oferim cooperare în documentarea proiectului, proiectarea și producerea unui sistem de filtrare și implementarea unei tehnologii complete. Vom fi fericiți dacă ne contactați.