Aplicarea

Extragerea prafului textil

Extragerea prafului textil

Praful textil sau fibrele textile sunt împărțite în fibre vegetale, fibre animale și fibre anorganice. În scopul nostru, folosim numai praf textil. Praful textil este creat în timpul procesului de producție a oricărei țesături. Procesele de producție din industria textilă pot fi împărțite în două grupe de bază: operațiuni mecanice (filare, țesut, tricotat) și finisare (procesare umedă, unde principalele proprietăți utile sunt date textilelor). Emisiile semnificative de particule de praf apar și în spălătoriile industriale, în principal în timpul procesului de uscare. Extracția și separarea prafului textil a fost rezolvată anterior prin conducte centrale de evacuare situate în podea și care conduc aerul către așa-numitele camere de praf. Aici praful a fost separat și aerul a fost eliberat în mediul exterior.

Unitățile de filtrare convenționale nu pot fi utilizate pentru a filtra sau separa praful textil, deoarece fibrele textile tind să se aglomereze pentru a forma o pătură. Într-o unitate de filtrare convențională, grupurile de fibre textile ar umple spațiul dintre elementele de filtrare și ar înfunda permanent unitatea de filtrare. Praful textil este separat prin intermediul filtrelor rotative, cu regenerarea continuă a tamburului filtrului printr-un sistem de aspirație.
Extragerea prafului textil

Sistemele actuale de extragere a prafului textil


Extragem praful textil cu ajutorul unei țevi centrale de extracție cu o conexiune la capacele de extracție. Conductele de aspirație sunt secțiuni de conducte netede conectate prin flanșe. Pentru extragerea prafului textil, nu trebuie utilizat un sistem pentru conectarea țevilor cu nituri sau șuruburi autofiletante. Orice vârf ascuțit care iese în interiorul conductei ar putea adormi conducta. Praful este condus la filtrul rotativ prin linia centrală de aspirație. Tamburul filtrant rotativ este echipat cu o țesătură filtrantă în jurul circumferinței sale, pe care fibrele textile sunt separate de exterior. Regenerarea tamburului de filtrare are loc continuu prin intermediul unui sistem de extragere a prafului. Periile de aspirație regenerează suprafața tamburului rotativ la fiecare rotație de 360 ​​° a tamburului. Sistemul de regenerare al filtrului cu tambur constă dintr-un ventilator de înaltă presiune și un separator de ciclon. Gura de aerisire a separatorului de ciclon este condusă înapoi la aspirația filtrului tamburului.

Contactează-ne

Hai să lucrăm împreuna


Proiectanții noștri vor fi încântați să pregătească un proiect sau un studiu pentru o anumită sarcină. Contactați-ne pentru a începe cooperarea noastră.