Aplicarea

Filtrarea gazelor de ardere a cazanelor pe biomasă

Filtrarea gazelor de ardere a cazanelor pe biomasă

Îndepărtarea și filtrarea gazelor de ardere de la un cazan de cărbune sau biomasă este un subiect foarte important datorită cerințelor din ce în ce mai stricte pentru evacuarea poluanților solizi în aer. Majoritatea cazanelor cu biomasă acționate, majoritatea cu vechi producție, sunt echipate doar cu separatoare de cicloni sau multicicloni. Aceste tehnologii de captare a cenușii de gaze arse nu ating eficiența necesară de separare, iar cazanele depășesc astfel emisiile permise de TZL. Eliminarea prafului gazelor de ardere din cazanele cu biomasă este specifică apariției mari de produse ne-arse sub formă de particule ne-arse de rumeguș, scoarță sau așchii de lemn.

Îndepărtarea cazanelor mari cu așchii de lemn este avantajoasă de rezolvat cu ajutorul precipitatorilor electrostatici, pentru cazanele mai mici cu o putere de la 300 kW la aprox. Cu toate acestea, după aplicațiile anterioare pentru eliminarea prafului a cazanelor pe biomasă, filtrele mecanice pentru țesături sunt complet eliminate, deoarece sunt foarte predispuse la arderea mediului filtrant, în ciuda utilizării unor țesături speciale la temperaturi ridicate. Pentru îndepărtarea cazanelor cu biomasă mai mici, producem și instalăm unități de filtrare cu mediu filtrant ceramic. Aceste filtre G&G Ceramic JET sunt rezistente la foc, cu rezistență de până la 900 °C.
Filtrarea gazelor de ardere a cazanelor pe biomasă

Filtre ceramice pentru cazane mici pe biomasă


Filtrele de gaze arse G&G Ceramic JET-B sunt concepute pentru eliminarea prafului gazelor arse generate de arderea combustibililor solizi din sursele de ardere. Datorită proiectării lor, unitățile de filtrare sunt utilizate pentru îndepărtarea cazanelor de ardere a biomasei. Caracteristica de bază a dispozitivelor de filtrare este rezistența la particule fierbinți și la reziduurile de combustibil ne-ars, care apar în gazele de ardere în timpul arderii biomasei. Gazele de ardere care intră în unitatea de filtrare sunt direcționate către partea inferioară a dispozitivului de filtrare prin intermediul unei partiții interne, astfel încât carcasa unității de filtrare să fie încălzită uniform. Gazul de ardere trece prin mediul de filtrare în sus în camera de filtrare curată și apoi prin orificiul de ieșire către ventilatorul gazelor de ardere. Colectarea cenușii are loc în proiectarea standard în rezervoare integrate de cenușă, pe care operatorul cazanului le golește periodic. Pentru cazanele în funcțiune continuă, unitățile de filtrare sunt echipate cu un sistem automat de eliminare a cenușii. La înălțimi mai mici de instalare, îndepărtarea prafului este rezolvată prin intermediul unui fund mobil al filtrului și apoi printr-un transportor cu șurub la coșul de gunoi.
Dispozitivul de filtrare este izolat termic pe întreaga carcasă și este echipat cu un cablu electric de încălzire pentru temperarea carcasei filtrului și prevenirea condensării gazelor arse în momentul pornirii sau opririi cazanului la temperatura scăzută a gazelor arse. Dispozitivul de filtrare nu trebuie să fie echipat cu o buncăr piramidal datorită dimensiunilor mai mici de instalare pentru posibilitatea instalării direct în camera cazanului.

Filtrarea gazelor de ardere a cazanelor pe biomasă

Filtre electrostatice pentru aspirarea surselor mari


Folosim precipitatoare electrostatice pentru a elimina sursele mari de ardere. În precipitatorul electrostatic, particulele de praf sunt separate datorită acțiunii unui câmp electric. Particulele de praf neutre din punct de vedere electric sunt încărcate de electrozi negativi la intrarea în filtru. După încărcare, particulele de praf ale gazelor arse sunt atrase de electrodul pozitiv, la care aderă aceste particule. Sistemul de filetare al plăcilor asigură apoi că sedimentele de praf sunt filate și cad în buncărul de filtrare de unde sunt transportate în container prin intermediul transportoarelor cu șurub. Precipitatorii electrostatici au o mică cădere de presiune de funcționare, care nu fluctuează în funcție de cantitatea de praf separată. Sursa de înaltă tensiune 70 kV este transformatorul de filtru în sine.

Contactează-ne

Hai să lucrăm împreuna


Dacă intenționați implementarea unui sistem de îndepărtare a gazelor arse de la un cazan de cărbune sau biomasă, vă oferim cooperare în studiul, crearea documentației de proiect, producția, implementarea și controlul electric al sistemului de îndepărtare. Vom fi fericiți dacă ne contactați.