Aplicarea

Pereți de aspirație pentru acoperire umedă și pulbere

Pereți de aspirație pentru acoperire umedă și pulbere

Pereții de extracție a vopselei sunt o parte integrantă a atelierelor de vopsire umedă și pulbere. Acestea asigură extragerea stropilor de vopsea și a substanțelor volatile eliberate din atelierul de vopsire sau din sala de producție. Pereții de aspirație sunt echipați cu mai multe etape de filtrare.

Prima etapă de filtrare constă în lamele respirabile, care au sarcina de a captura picături umede de vopsea și de a asigura astfel uscarea lor. În cea de-a doua etapă a filtrării, folosim o lână filtrantă din pastă de filtru nețesută, care captează particulele de praf de vopsea. A treia etapă de filtrare utilizăm o țesătură nețesută cu particule de cărbune activ, care are sarcina de a captura substanțe COV. Echipăm pereții mici de evacuare cu propriul nostru ventilator de evacuare integrat, cu o flanșă de conectare pentru evacuarea aerului în mediul exterior. Pereții mari de extracție a vopselei sau ansamblurile lor sunt conectați printr-un canal central și extras cu ajutorul unui ventilator central de evacuare. Producem soluții segmentare pentru vopsirea pereților, pe care le proiectăm în funcție de nevoile clientului.
Pereți de aspirație pentru acoperire umedă și pulbere

Înlocuirea aerului în vopsitorie


Datorită faptului că aerul de evacuare din peretele de evacuare conține substanțe volatile din solvenți de vopsea, este necesar să direcționați evacuarea din peretele de evacuare către exteriorul holului. Această metodă de extracție determină un echilibru de aer neechilibrat în interiorul zonei de vopsire. Deficitul de aer evacuat trebuie înlocuit cu aer proaspăt condiționat din mediul exterior. Înlocuim aerul din atelierul de vopsire cu ajutorul unităților de alimentare cu aer, echipate cu filtrarea aerului de admisie și încălzirea aerului furnizat. La proiectarea unității de alimentare cu aer, pornim de la cerința de a menține temperatura necesară în atelierul de vopsire. Un echipament specific din sistemul de evacuare al atelierului de vopsire este utilizarea unei unități de recuperare pentru a recupera căldura din aerul evacuat. Folosim unități de recuperare în atelierele de vopsire din atelierele de vopsire unde este necesară o temperatură mai mare a spațiului de lucru. În acest caz, reîncălzirea aerului de alimentare ar însemna costuri de operare ridicate, pe care le reduce utilizarea unei unități de recuperare.

Pereți de aspirație pentru acoperire umedă și pulbere

Reglarea puterii de aspirație a pereților de vopsire


Folosirea unei tehnologii de extracție nereglabile este aceeași cu achiziționarea unei mașini și conducerea constantă cu pedala complet apăsată, indiferent de viteza pe care trebuie să o conduceți. Reglarea pereților vopselei de evacuare este rezolvată prin controlul ventilatorului de evacuare prin intermediul unui convertor de frecvență. Pictorul controlează manual puterea de aspirație în funcție de propriile sale nevoi. Dacă pictează părți mari la o distanță mai mare de peretele de aspirație, adaugă putere de aspirație. Dacă pictează produse mici lângă peretele de aspirație, va reduce puterea de aspirație la minimum. Când peretele de evacuare este conectat la unitatea de tratare a aerului de alimentare, reglarea are loc împreună. Când puterea de evacuare este redusă, puterea unității de alimentare este redusă în proporție directă, astfel încât condițiile de aer din atelierul de vopsire să fie echilibrate.

Contactează-ne

Hai să lucrăm împreuna


Dacă intenționați să achiziționați un perete de vopsire sau un sistem pentru extragerea întregului atelier de vopsire, inclusiv soluții pentru încălzirea aerului de alimentare, vă oferim cooperare în proiectarea și prelucrarea documentației de proiect, producerea componentelor individuale și implementarea completă. Vom fi fericiți dacă ne contactați.