Engineering

Aspiratoare industriale

Aspiratoare industriale

Ne ocupăm de studii și consultanță în domeniul tehnologiei procesului de aspirare industrială și al tehnologiei de curățenie în diferite unități industriale (centrale electrice, centrale termice, unități de incinerare a deșeurilor, turnătorii, fabrici de ciment ș.a.m.d.). În continuare, ne ocupăm de studii privind modernizarea unităților existente.

Studiul este realizat de către departamentul nostru de engineering, vezi contactul.

Aspiratoare industriale staționare

Aspiratoare industriale staționare


Echipamentele de aspirare staționare sunt compuse din unitatea de aspirare centrală, separatorul cu filtru, eventual un pre-separator fără filtru (pentru captarea particulelor mari) și conductele de distribuție, cu punctele individuale de conexiune, care servesc la transportul materialului aspirat din locul supus curățării și echipamentului de aspirare.

Materialul este aspirat din punctele individuale de conexiune și colectat în separator, de unde este eliminat în containerul corespunzător sau în tehnologia conexă.

Specificații

  • putere motor de la 5 până la 160 kW
  • cantitatea de aer aspirat până la 8000 m3/h
  • valoarea de subpresiune atinsă până la 90 %
  • valoarea de subpresiune atinsă până la 90 %
  • sistemul complet de comandă electronică, pentru exploatarea echipamentului în regim complet automat

Echipamentul de aspirare și conductele de distribuție sunt proiectate întotdeauna în conformitate cu cerințele clientului.

Aspiratoare industriale mobile

Aspiratoare industriale mobile


Sunt folosite pentru activități de aspirare extinse, în afara unităților de producție (de ex. îndepărtarea efectelor în caz de avarie și de accidente, aspirarea gropilor de nămol, aspirarea sedimentelor de gaze arse în coșuri ș.a.m.d.) sau în unitățile în care locurile de muncă sunt departe unele de altele și un sistem central staționar de curățenie nu ar eficient, nici avantajos din punct de vedere economic, în această situație. Ramurile industriale incidente sunt acelea care presupun o aspirare a unei cantități mari de material vărsat, care trebuie apoi transportat la distanțe mari. Nevoia de curățare periodică și de reducere a prafului secundar din aer, în unitățile constructoare de mașini și în sectorul energetic, conduce adesea la instalarea unor sisteme de conducte de distribuție separate în câteva clădiri de producție, care sunt finalizate cu un punct de conexiune pentru un echipament de aspirare mobil (aspirator).

Echipamentul de aspirare mobil (unitatea de filtrare și separatorul cu filtru, inclusiv spațiul de colectare) este amplasat pe șasiul unui camion sau pe șasiul unei remorci sau al unei semiremorci.

Echipamentele de aspirare mobile ating o putere de 220 kW, valoare de subpresiune de până la 950 mbari și au o capacitate de aspirare de până la 8.100 m3 de aer pe oră. Pentru asigurarea unei eficiențe și a unei durate de viață corespunzătoare, echipamentul de aspirare mobil este o construcție foarte robustă, cu cerințe de întreținere minime, cu filtrare de calitate (curățenia aerului suflat este > 99,9 %) și cu posibilitatea de aspirare și a prafului dăunător sănătății și exploziv.

Aceste echipamente pot fi prevăzute cu protecție împotriva exploziei, în conformitate cu normele ATEX, în cazul în care este vorba despre praf cu risc de explozie.