Engineering

Modificarea separatoarelor electrostatice în filtre din material textil

Modificarea separatoarelor electrostatice în filtre din material textil

Ne ocupăm de studii și de consultanță în domeniul transformării  separatoarelor electrostatice în filtre mai eficiente, din material textil, în diferite unități industriale (centrale electrice, centrale termice, unități de incinerare a deșeurilor, turnătorii, fabrici de ciment ș.a.m.d.). Efectuăm studii pentru surse locale mici și pentru blocuri industriale mari, pentru intervalul de debit al gazelor arse între 20.000 – 3.000.000 m3/h.

Studiul este realizat de către departamentul nostru de engineering, vezi contactul.

Operațiile de bază ale procesului de transformare a filtrului

În practică, există multe moduri de creștere a eficienței de separarea separatoarelor electrostatice (în cele ce urmează SE) și de curățare a gazelor arse, în general. Una dintre metodele posibile de creștere a eficienței SE, care se poate folosi, este extinderea SE existente și construirea altor secțiuni, în care are loc separarea celor mai fine particule de praf. Această soluție tehnică presupune cerințe mari privind spațiul pentru tehnologie, la locul de instalare. O altă metodă des folosită pentru creșterea eficienței SE este înlocuirea surselor de alimentare de înaltă frecvență existente, cu unele mai eficiente. Aceste metode pot fi combinate. În prezent, cea mai eficientă metodă pare a fi înlocuirea completă a SE existente cu filtre noi, din material textil, lucru destul de costisitor - sau SE existente pot fi modificate în filtre din material textil, cu folosirea maximă a SE existente (dulap, construcție suport, piesă de intrare și de ieșire ș.a.m.d.).

Printre procedurile de bază în cadrul modificării filtrelor SE cu filtre din material textil amintim următoarele:

 
  • Extragerea completă a părților active interioare ale tuturor SE și anularea componentelor de alimentare electrică a SE (adică toate sursele de tensiune foarte înaltă)
  • În dulapurile existente ale SE va fi amplasată construcția filtrului din material textil, cu modificările necesare privind construcția dulapului și ale conductelor de transport a gazelor arse.
  • Construirea stației compresorului de aer comprimat pentru regenerarea furtunurilor filtrului din material textil.
  • Controlul și posibila înlocuire a ventilatoarelor existente pentru gaze arse, din cauza unei dimensionări insuficiente în raport cu presiunea necesară a gazelor arse.
  • Intervenția la nivelul elementelor sistemului de transport pneumatic dedesubtul buncărelor de golire existente ale SE, din cauza modificării raportului cantității captate de TZL (STS - substanțe toxice solide - nota trad.).