Aspirarea rumegușului la utilajele de prelucrare a lemnului

Partner: Aspirarea rumegușului la utilajele de prelucrare a lemnului

O referință semnificativă privind aspirarea utilajelor de prelucrare a lemnului, cu utilizarea echipamentului nostru de filtrare, cu comanda puterii de aspirare în funcție de utilajele utilizate. Sistemul ajută la economisirea energiei electrice și asigură confortul de muncă. Livrarea noastră include fabricarea și realizarea echipamentului de filtrare pentru aspirarea rumegușului. Echipamentul de filtrare este cu subpresiune, prevăzut cu ventilatoare foarte performante, comandate cu ajutorul invertoarelor de frecvență. Fiecare utilaj este echipat cu o clapă automată, care reacționează la pornirea sau la oprirea acestuia. Deșeurile din lemn sunt conduse în utilajul de presare a brichetelor, care asigură o prelucrare confortabilă a deșeurilor, în formă de brichete din lemn.

Echipamente de filtrare

A fost utilizat echipamentul de filtrare GREFILT VAC, producție proprie. Acest echipament de filtrare este destinat, prin construcția sa, tocmai procesului de aspirare a rumegușului în industria de prelucrare a lemnului. Echipamentul de filtrare este prevăzut cu un dispozitiv de scuturare prin vibrații, cu comandă pneumatică. Având în vedere caracterul prafului aspirat, nu a fost necesară instalarea sistemului de curățare pneumatică a furtunurilor de filtrare, cu ajutorul aerului comprimat. În acest caz, regenerarea prin vibrații ajută în mod substanțial la o economisire semnificativă a costurilor privind aerul comprimat, în cadrul regenerării agentului de filtrare. Echipamentul de filtrare este prevăzut cu un transportor integrat cu șurub, pentru îndepărtarea rumegușului din buncărul de golire al echipamentului de filtrare. Închiderea subpresiunii este asigurată de alimentatorul rotativ. Având în vedere faptul că aspirarea rumegușului face parte din categoria prafului exploziv, echipamentul de filtrare este prevăzut cu membrane de siguranță, pentru eliberarea valului de presiune în mediul înconjurător. Realizarea a fost asigurată de societatea parteneră GreMi KLIMA, s. r. o., în postura de antreprenor general al sistemului de aspirare a rumegușului.

Prelucrarea deșeurilor

Rumegușul, aspirat și separat cu ajutorul sistemului de filtrare, este condus, cu ajutorul transportoarelor cu șurub, la linia de fabricare a brichetelor, furnizată de societatea BRIKLIS. Pentru client, este vorba despre un mod foarte eficient de prelucrare a deșeurilor, în cadrul sistemului de aspirare și de filtrare a rumegușului la utilajele pentru prelucrarea lemnului, cu o manipulare ulterioară simplă a brichetelor.

Reglarea puterii de aspirare

Sistemul de filtrare este prevăzut cu două ventilatoare de aspirare cu eficiență ridicată, amplasate pe secțiunea curată a echipamentului de filtrare. Ventilatoarele de aspirare sunt comandate cu ajutorul unui invertor de frecvență, în funcție de subpresiunea reglată în cadrul conductelor de aspirare. Conexiunile sistemului de aspirare la utilajele individuale sunt prevăzute cu clape automate, care se deschid/închid în funcție de utilizarea activă a utilajului. Sistemul de aspirare ajută la economisirea energiei electrice.

Alte referințe

Aluminium Cutting – ExactCut, s.r.o.

Dedusting of large casting blasters – Slévárna Kuřim, a.s.

Partner: Dedusting of large casting blasters – Slévárna Kuřim, a.s.

Doriți să deveniți partener?

Parteneriatul vă asigură acces la catalogul online pentru parteneri, inclusiv la informații legate de preț, la ofertele generate în mod automat și la istoricul acestora. Vă rugăm să completați formularul de mai jos. Departamentul nostru de vânzări vă va contacta.