Filtru de evacuare pentru domeniul energetic

Partner: Filtru de evacuare pentru domeniul energetic

Există referințe semnificative în domeniul energetic, privind folosirea echipamentului nostru de filtrare cu agent de filtrare ceramic. Filtrul G&G Ceramic JET este prevăzut cu tije de filtrare ceramice, cu rezistență termică de 1200 °C.

Este destinat desprăfuirii directe a gazelor arse cu conținut ridicat de particule fierbinți, din combustibilul nears. Filtrul are o funcție importantă în procesul de prelucrare a cenușii, în cazul cazanelor pentru arderea biomasei.

Filtru de evacuare pentru domeniul energetic – descriere de bază

Filtrul G&G Ceramic JET este un echipament de filtrare destinat desprăfuirii gazelor arse, rezultate din arderea combustibilului solid în sursele de ardere. Datorită construcției acestora, unitățile de filtrare sunt folosite pentru desprăfuirea cazanelor de ardere a biomasei.

Caracteristica de bază a echipamentului de filtrare G&G Ceramic JET este rezistența împotriva particulelor fierbinți și a resturilor de combustibil nearse, care rezultă în gazele arse ca urmare a arderii biomasei. Filtrul G&G Ceramic JET este un echipament de filtrare destinat desprăfuirii gazelor arse, rezultate din arderea combustibilului solid în sursele de ardere. Datorită construcției acestora, unitățile de filtrare sunt folosite pentru desprăfuirea cazanelor de ardere a biomasei.

Agent de filtrare ceramic

Elementele de filtrare sunt tije ceramice refractare, care au o rezistență termică ridicată, de până la 1200°C. Elementele de filtrare sunt amplasate în interiorul dulapului de filtrare în poziție verticală, cu ieșirea gazelor arse filtrate prin partea superioară a filtrului. Separarea cenușii are loc pe suprafața exterioară a tijelor ceramice. Regenerarea tijelor ceramice are loc prin suflare cu ajutorul impulsurilor de aer comprimat, în mod ciclic, în timpul exploatării unității de filtrare.

Captarea cenușii are loc, în varianta standard, în containere integrate pentru cenușă, care vor fi golite periodic de către persoana de deservire a cazanului. În cazul cazanelor cu funcționare continuă, unitățile de filtrare sunt prevăzute cu un sistem automat de eliminare a cenușii. În cazul unor construcții la înălțime mai mică, îndepărtarea cenușii este realizată prin intermediul unui fund mobil al filtrului, apoi, cu ajutorul unui transportor cu șurub, în coșul de gunoi.

Echipamentul de filtrare este izolat termic pe toată căptușeala și este prevăzut cu un cablu de încălzire electric, pentru temperarea dulapului de filtrare și limitarea condensării gazelor arse, în momentul pornirii sau al opririi cazanului, la o temperatură scăzută a gazelor arse.

Echipamentul de filtrare nu trebuie să fie echipat cu un buncăr piramidal de golire a cenușii, datorită unor dimensiuni de construcție neadecvate cerute de instalarea directă în zona cazanului.

Amplasarea ventilatorului de evacuare

Ventilatorul de evacuare este amplasat întotdeauna după filtrul de evacuare, în calea gazelor filtrate. Comanda ventilatorului este asigurată în funcție de subpresiunea conductei gazelor arse înainte de conexiunea la cazan. Ventilatorul de evacuare, cu ajutorul convertorului de frecvență, va menține condiții constante de subpresiune, astfel încât să nu fie influențată funcționarea cazanului.

Filtrul pentru gaze arse este prevăzut întotdeauna cu bypass pentru gazele arse, astfel încât, în cadrul reviziilor și al controalelor de întreținere, echipamentul de filtrare să poată fi scos din funcțiune, iar realizarea controalelor sau a reparațiilor să se asigure fără a fi necesară scoaterea din funcțiune a cazanului.

În cadrul catalogului nostru, secțiunea filtrelor pentru gaze arse se pregătește aici.

Galerie de fotografii din cadrul aplicațiilor privind echipamentul de filtrare

Alte referințe

Aluminium Cutting – ExactCut, s.r.o.

Dedusting of large casting blasters – Slévárna Kuřim, a.s.

Partner: Dedusting of large casting blasters – Slévárna Kuřim, a.s.

Doriți să deveniți partener?

Parteneriatul vă asigură acces la catalogul online pentru parteneri, inclusiv la informații legate de preț, la ofertele generate în mod automat și la istoricul acestora. Vă rugăm să completați formularul de mai jos. Departamentul nostru de vânzări vă va contacta.