Îndepărtarea unei linii de strivire a unei mașini de epavă

Partner: Îndepărtarea unei linii de strivire a unei mașini de epavă

Îndepărtarea are loc în tamburul ecranului, unde materialul de intrare este rupt în părți mai mici. Linia de sortare este utilizată pentru a separa componentele individuale ale resturilor zdrobite. Prin turnarea repetată a resturilor în tamburul de separare, fracțiile ușoare (textile, materiale plastice etc.) sunt antrenate de efectul fluxului de aer care circulă.

Aerul este apoi condus către separatoare ciclonice, unde particulele grosiere ale fracției ușoare sunt separate. Particulele grosiere prinse astfel sunt scoase din circuitul de circulație de către alimentatoarele de turnichet. Aerul este aspirat de la ieșirea ciclonului de către un ventilator de circulație, care îl suflă înapoi în linia de sortare.

O parte din aerul din conducta care leagă ciclonii și ventilatorul de circulație este extras de ventilatorul de evacuare. Aerul trece prin etapa secundară de curățare în coș și este eliberat în aer. Cantitatea de aer extrasă este înlocuită continuu cu aer din hol aspirat în linia de sortare prin deschideri pentru intrarea și ieșirea materialului sortat.

Separarea primară

Separarea primară este rezolvată ca un set de cicloni plasați în paralel. Este un sistem de patru separatoare mecanice de praf. Ciclonii pentru separarea prafului folosesc forțe centrifuge care acționează asupra particulelor de praf antrenate în aerul evacuat. Amestecul de aer și praf care intră intră în separatorul ciclon din partea superioară – creșterea excentrică. Creșterea rotește acest amestec în jurul axei ciclonului. Datorită forței centrifuge, particulele de praf alunecă pe suprafața interioară a tubului separatorului ciclon. Datorită gravitației, acestea sunt transportate în jos până la flanșa de gunoi. Aerul pleacă în partea de sus a separatorului ciclon. Pentru funcționarea corectă a ciclonului, este asigurată separarea prin presiune a haldei de deșeuri de mediul înconjurător. Separarea se realizează prin intermediul alimentatoarelor rotative. Alimentatoarele se asigură că fluxul din interiorul ciclonului sau scurgerea de aer prin gâtul de descărcare nu este afectată.

Separarea secundară

O etapă secundară de purificare este instalată pentru a separa particulele fine. Este un sistem de patru perechi de separatoare mecanice de praf. Ciclonii pentru separarea prafului folosesc forțe centrifuge care acționează asupra particulelor de praf antrenate în aerul evacuat. Amestecul de aer și praf care intră intră în separatorul de cicloni din partea superioară – în creșterea excentrică, ceea ce face ca acest amestec să se rotească în jurul axei ciclonului. Datorită forței centrifuge, particulele de praf alunecă pe suprafața interioară a tubului separatorului ciclon și sunt transportate în jos de gravitație către flanșa de refulare. Aerul pleacă în partea de sus a separatorului ciclon.

Fiecare pereche reprezintă două separatoare ciclon dispuse în serie, ieșirea primului separator fiind condusă la intrarea celui de-al doilea separator.

Descărcarea din ciclon va fi rezolvată prin intermediul unui vas de expansiune, care are sarcina de a calma rotația materialului separat înainte ca acesta să intre în alimentatorul rotativ.

În total, au fost fabricate și instalate peste 100 de tone de echipamente tehnologice și structuri din oțel.

Întreaga referință a fost realizată în cooperare cu GreMi Klima.

Alte referințe

Aluminium Cutting – ExactCut, s.r.o.

Dedusting of large casting blasters – Slévárna Kuřim, a.s.

Partner: Dedusting of large casting blasters – Slévárna Kuřim, a.s.

Doriți să deveniți partener?

Parteneriatul vă asigură acces la catalogul online pentru parteneri, inclusiv la informații legate de preț, la ofertele generate în mod automat și la istoricul acestora. Vă rugăm să completați formularul de mai jos. Departamentul nostru de vânzări vă va contacta.