Serviciu

Echilibrarea dinamică a ventilatoarelor

Echilibrarea dinamică a ventilatoarelor

Ne concentrăm pe echilibrarea neasamblării rotoarelor ventilatorului. Echilibrăm ventilatoarele de transport și ventilatoarele centrifuge. Suntem specializați în echilibrarea ventilatoarelor în sistemele de filtrare direct la clienți, într-o manieră neasamblată.

Echilibrarea dinamică a ventilatoarelor

Ce este un dezechilibru al rotorului ventilatorului?


Un dezechilibru apare la rotoarele ventilatorului, unde axa centrului de greutate nu este aceeași cu axa de rotație a rotorului ventilatorului. Forța centrifugă a dezechilibrului este transmisă prin lagărele rotorului sau arborelui motorului către carcasa ventilatorului și întregul ansamblu vibrează astfel. Vibrațiile nu numai că determină o sarcină crescută pe rulmenți, carcasa motorului și a ventilatorului, unde pot fi deteriorate, dar cresc și zgomotul ventilatorului în timpul funcționării.

Echilibrarea dinamică a ventilatoarelor

De ce începe să vibreze brusc un ventilator echilibrat?


O creștere bruscă a vibrațiilor ventilatorului este o indicație a deteriorării rotorului ventilatorului, cum ar fi deteriorarea mecanică a paletei ventilatorului, ruperea sudurii lamei sau deteriorarea fluidului transportat. Deteriorarea mediului transportat apare adesea în ventilatoarele de transport, unde atât aerul, cât și particulele din materialul extras sunt transportate de ventilator. Pe rotorul ventilatorului se pot forma autocolante materiale, ceea ce poate provoca vibrația ventilatorului.

Echilibrarea dinamică a ventilatoarelor

Care este avantajul echilibrării ventilatorului care nu se demontează?


Avantajul echilibrării neasamblării rotoarelor ventilatorului este echilibrarea dinamică a întregului motor rotativ al sistemului + arborele + rotorul ventilatorului. Al doilea avantaj incontestabil al echilibrării neasamblării este economisirea de timp și muncă și economia aferentă a costurilor de investiții pentru repararea mașinilor.

Echilibrarea dinamică a ventilatoarelor

Cum funcționează echilibrarea în practică?


Tehnicianul de service va asigura mai întâi ventilatorul împotriva pornirii pentru a asigura siguranța acestuia. Efectuează o inspecție fizică a rotorului ventilatorului și elimină praful blocat pe palele rotorului. El lipește o bandă reflectorizantă de partea rotativă, care servește la detectarea vitezei rotorului și, în același timp, determină unghiul cu care se va calcula dezechilibrul. Tehnicianul va plasa, de asemenea, senzorul de detectare a vitezei și senzorul de vibrații pe lagărul proximal al rotorului ventilatorului. Când ventilatorul este rotit pentru prima dată la viteza de funcționare, echilibrorul citește date despre dimensiunea și unghiul dezechilibrului față de banda reflectorizantă. Înainte de a doua măsurare, se instalează o greutate de greutate exactă la un unghi definit. Datorită acestui dezechilibru instalat intenționat, vibrațiile sunt afectate, iar programul de echilibrare calculează automat unghiul și dimensiunea exactă a greutăților care trebuie găurite, nituite sau sudate la rotorul ventilatorului. Ulterior, a treia rotație a sistemului, așa-numita măsurare de control. Când vine vorba de echilibrarea conform planului, este suficient să rotiți ventilatorul de trei ori pentru o echilibrare bună a rotorului.

Echilibrarea dinamică a ventilatoarelor

Rezultatul echilibrării fanilor


Din balanță, se scrie un protocol care descrie cu acuratețe valorile de intrare ale dezechilibrului, ponderile utilizate și nivelul rezidual al dezechilibrului.

Prevenirea împotriva vibrațiilor ridicate


Vă recomandăm să efectuați diagnosticare regulată a vibrațiilor de service pentru fiecare ventilator cel puțin o dată pe an. Vom fi fericiți dacă ne contactați.