Serviciu

Înlocuirea mediului filtrant

Înlocuirea mediului filtrant

Departamentul nostru de service asigură înlocuirea mediului filtrant la unitățile de filtrare din producția noastră, dar și înlocuirea filtrelor de la alți producători. Păstrăm în stoc piese de schimb de bază pentru filtrele G&G, de obicei oferim piese pentru întreținerea filtrelor de la alți producători în decurs de una până la două săptămâni. Cu varianta contractului de service SERVIS 24, toate materialele necesare sunt depozitate în depozitul nostru sau în depozitul clientului. Atunci când solicităm asistență imediată, nu abordăm necesitatea materialului de service, ci doar calendarul sosirii tehnicilor la client. Pentru a negocia un contract de servicii, vă rugăm să ne contactați.

Înlocuirea mediului filtrant

Care este procedura de schimbare a mediului filtrant


Pentru cazurile noi de service, lucrătorul de service efectuează mai întâi o inspecție de service inițială, unde face cunoștință cu tipul de unitate de filtrare care este întreținută, tipul elementelor de filtrare, specificațiile materiale ale filtrelor și gradul de deteriorare a mediului filtrant. Departamentul de service comandă apoi tipul de filtre necesar – cartușe de filtrare, cartușe de filtrare, saci de filtrare sau furtunuri de filtrare și este de acord cu clientul cu privire la data exactă a lucrărilor de service.

Înlocuirea mediului filtrant

Cum se schimbă filtrele


Înlocuirea de service a filtrelor din unitatea de filtrare depinde întotdeauna de tipul specific și de producătorul unității de filtrare. Personalul nostru de service este familiarizat cu designul marii majorități a filtrelor operate în Republica Cehă și Slovacia. Pentru cartuș și filtre de cartuș, cartușele de filtrare complete sunt întotdeauna schimbate. În cazul unităților de filtrare pentru sac, buzunar sau furtun, elementele de filtrare textile sunt înlocuite, în timp ce cușca interioară a firului pentru mediul filtrant rămâne originală atâta timp cât nu este deteriorată. După înlocuirea filtrelor, lucrătorul de service va aspira murdăria de pe partea curată a unității de filtrare, precum și va testa complet funcția supapelor de regenerare și funcția sistemului de regenerare. După finalizarea schimbului de servicii și testarea filtrului, reparația de service este predată clientului prin semnarea în foaia de service.

Înlocuirea mediului filtrant

Durata de viață obișnuită a mediului filtrant


Durata de viață a mediului filtrant variază pentru diferite tipuri de unități de filtrare și aplicații de aspirație. În general, durata de viață a unui filtru textil de dimensiuni adecvate este de aproximativ 18.000 până la 25.000 de ore de funcționare înainte de a fi necesară repararea. Cu cartuș și filtre cu cartuș, durata de viață a cartușelor de filtrare ajunge la aproximativ 2500 până la 5000 de ore de funcționare.

Înlocuirea mediului filtrant

Durata de viață a mediului filtrant poate fi extinsă


Ca exemplu al unei posibile creșteri a duratei de viață a filtrului, prezentăm un sistem de extracție a fumului de sudură. Filtrele din extracția magazinelor de sudură sunt adesea degradate de componenta grasă a fumului extras. Această grăsime înfundă porii elementului filtrant și determină trecerea aerului prin mediul filtrant și necesită înlocuirea service-ului. Durata de viață poate fi extinsă prin instalarea unei stații de dozare a sorbentului, care adaugă periodic sorbent la linia de aspirație, care ajută la uscarea suprafeței mediului filtrant și contribuie la o mai bună regenerabilitate a filtrului. Unitatea de filtrare funcționează apoi la pierderi de presiune mai mici, consum redus de energie al ventilatorului și astfel crește durata de viață a filtrelor cu cel puțin 20%. Tehnicianul de service poate evalua adecvarea instalării stației de sorbentizare sau a altor măsuri similare direct la client.